SC Buitenboys gaat door met punten verzamelen.

In de zaterdag derde klasse B heeft SC Buitenboys weer drie punten in de wacht gesleept door Amstelveen Heemraad op eigen veld te verslaan (0-3). De ploeg van Mark Steur speelt momenteel zeer stabiel en heeft nu vijftien punten en staat  nu vijf punten los van Wartburgia. Op de derde plaats volgt dan Pancratius met negen punten maar heeft wel een duel minder gespeeld.

Aanvalsdrift

De thuisploeg had tegen de koploper het accent sterk op de verdediging en het middenveld gelegd om de aanvalsdrift van Buitenboys wat te temperen. Dit was voor de gasten niet makkelijk om hier doorheen te voetballen, wel kreeg men wat kleine mogelijkheden maar men moest wachten tot de 34e minuut toen Collins John een vrije trap mocht nemen na een overtreding. De harde inzet van John werd van richting veranderd en Dave Montijn kwam plotseling vrij en zette Buitenboys op een 0-1 voorsprong. Hierna nog wat pogingen van Amstelveen maar de kracht ontbrak om het Buitenboys echt lastig te maken. De rust ging dan ook met deze stand in.

Zelfde wedstrijdbeeld

De tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld niet veel en kreeg Buitenboys toch weer de kansen en zo was het weer Montijn die zijn tweede van de wedstrijd maakte 2-0. De thuisclub kwam nu wat meer op de helft van de gasten maar dit leverde geen goal op. In de slotfase was Buitenboys wel trefzeker en scoorde Amstelveen in eigen doel na een actie van Davy Altorf 0-3. In blessuretijd toch nog twee mogelijkheden voor Amstelveen maar de inzet belandde op de lat en in de rebound stond doelman Rick van Dekken op de goede plaats. Even later floot arbiter Koning voor het einde van de wedstrijd en had Buitenboys weer een uitstekende prestatie geleverd en blijft ruim op kop in de derde klasse B.

Komende wedstrijd ontvangt Buitenboys het Amsterdamsche VVA/ de Spartaan.

Geschreven door