Verhalenvertellers gezocht

Word gids bij het Upcyclecentrum!

Almere doet aan ‘upcyclen’. Dit betekent dat verspilling wordt tegengaan door materialen te hergebruiken en weer waardevol te maken. Het Upcyclecentrum is dé plek in Almere Haven waar je kan zien hoe we dat samen kunnen doen: op het recyclingperron, met de ondernemers en het belevingscentrum.

Het Upcyclecentrum kijkt naar de toekomst. Welke afvalstromen zijn er en hoe kunnen we deze hergebruiken? Hoe kunnen we zorgen voor een wereld waar circulaire economie de standaard is in plaats van een uitzondering. Als circulair ambachtscentrum komen in het Upcyclecentrum afval, grondstof en ondernemen samen.

Ben of ken jij een verhalenverteller?

Het programma Expeditie Upcyclecentrum wordt aangeboden aan leerlingen en studenten van het voortgezet onderwijs, mbo en hbo, toegespitst op hun niveau en kennis. Voor dit educatief programma zoekt Stad & Natuur vrijwilligers die het leuk vinden om voor de groep te staan en het verhaal van het Upcyclecentrum te vertellen en een rondleiding te geven over het recyclingperron, door de catacomben en langs de ondernemers die nieuwe producten maken van oude materialen.

Ga naar de vacature.

Geschreven door