Voeten op het dashboard? is dat wel zo verstandig?

Nu het weer lekker zomerweer is, zien we het steeds vaker dat passagiers hun voeten op het dashboard hebben liggen.

Het mag dan wel ontspannen zijn om op deze manier in de auto te zitten maar de gevolgen bij een aanrijding kunnen echter zeer ernstig zijn. Een airbag klapt bij een aanrijding in circa 0,05 seconden uit waardoor je geen schijn van kans hebt als het gaat om het tijdig van het dashboard halen van je voeten. Vervolgens klapt de airbag uit met een snelheid van meer dan 300 km/u. Deze snelheid is voldoende om, bij verkeerd gebruik, botten te breken. Stel je eens voor dat je jezelf met zo’n snelheid een knietje in je gezicht geeft…..

Bekijk de onderstaande video en oordeel zelf. Politie Almere geeft het advies: leg nooit je voeten op het dashboard

Geschreven door