Nieuwe autoverzekering nodig? Dit zijn 5 tips om een nieuwe verzekering te kiezen

Overweeg je het nieuwe jaar te beginnen met een nieuwe autoverzekering? En kun je wel wat hulp gebruiken bij deze beslissing? Geen stress: we helpen je op weg met vijf praktische tips. Hiermee is het kiezen van de juiste autoverzekering voor jou zo gepiept.

Tip 1: Ga op onderzoek uit

Het kiezen van een goede verzekering voor je auto begint bij het doen van goede research. Check wat de looptijd en opzegtermijn van je huidige autoverzekering is en of je nu überhaupt wel mag overstappen. Bij de meeste verzekeraars mag je maandelijks overstappen. Maar dat ligt natuurlijk anders als je een contract voor een jaar hebt afgesloten bij je huidige verzekeraar.

Tip 2: Kies je basisdekking

Bedenk daarna welke dekking je nodig hebt. Heb je een auto die ouder is dan 8 jaar? Dan is WA wellicht voldoende. WA+ biedt iets meer dekking en vergoedt ook sommige schades aan je eigen auto, zoals ruitschade. Als je een auto met een hoge dagwaarde hebt, dan is All Risk in de meeste gevallen de beste optie. Deze volledig casco-verzekering dekt alle soorten schade, ook als je deze zelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto.

Tip 3: Overweeg een aanvullende dekking

Wil je dat medepassagiers verzekerd zijn tegen ongevallen en letsel? Of wil je kunnen beschikken over rechtshulp of pechhulp als de nood hoog is? Dan is het de moeite waard om je auto aanvullend te verzekeren. Er bestaan verschillende aanvullende dekkingen: onderzoek goed welke dekking(en) het meeste voor je kunnen betekenen.

Tip 4: Maak een vergelijking

Als je je hebt ingelezen over de verschillende dekkingen is het tijd voor een online vergelijking van autoverzekeringen. Zorg hierbij dat je belangrijke informatie en gegevens bij de hand hebt. Zoals je schadevrije jaren, je meldcode en je kenteken. Dan kost invullen maar een paar minuutjes. De online vergelijker houdt rekening met je situatie en laat zien welke autoverzekering het voordeligst is voor jou. Ook kun je checken welke verzekering het beste scoort op prijs-kwaliteit.

Tip 5: Lees de polisvoorwaarden

Heb je een autoverzekering gevonden en ben je klaar om de knoop door te hakken? Vergeet dan niet om eerst goed de polisvoorwaarden door te lezen. Let bijvoorbeeld op de hoogte van je eigen risico en wat de verzekeraar voor je regelt als je een ongeluk krijgt. Zo weet je precies waar je wel (en niet) voor tekent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Geschreven door