Waterwijk vrouwen onderuit tegen Purmerend.

Het vrouwenteam van Waterwijk miste deze wedstrijd veel basis spelers maar met aanvulling van de 19-2 waren er voldoende spelers om de wedstrijd te beginnen. Waterwijk begon dan ook veelbelovend aan dit duel.

Vanaf het fluitsignaal was het FC Purmerend die het initiatief nam. Het was al in de tweede minuut dat een  fout van de Waterwijkse verdediging werd afgestraft  0-1. De vrouwen van Waterwijk hadden zichtbaar moeite om in het ritme te komen. Purmerend drukte Waterwijk op hun eigen helft en in minuut 17 wisten de gasten uit Purmerend de 0-2 te maken via een fraaie combinatie. Dit was ook de ruststand.

Lange ballen. Na de rust probeerde Waterwijk om de wedstrijd naar hun hand te zetten en dat lukte soms ook .De lange ballen waren geen probleem voor de verdediging van Purmerend. Er werden door Waterwijk geen echte kansen gecreëerd en de schoten van afstand vormde geen probleem voor de Purmerendse keepster. Purmerend maakte in de 70e minuut de 0-3 en was de wedstrijd beslist. Waterwijk probeerde nog wel om tot scoren te komen maar zat deze middag niet goed in de wedstrijd en verloor dan ook verdiend.

Komende wedstrijd zal de ploeg uit een ander vaatje moeten tappen om weer tot goed spel te komen. Trainer Pourchez was teleurgesteld maar blijft vertrouwen houden in zijn ploeg.