Botsing tussen voetgangers lijkt aanleiding voor zware mishandeling

Zaterdagmiddag 5 december 2021 werd rond 16.00 uur een 24-jarige Syriër ernstig mishandeld op de Korte Promenade in Almere. Een hem onbekende man sloeg het slachtoffer zo hard tegen het hoofd dat hij een aantal breuken in zijn gezicht opliep.

Het slachtoffer liep die middag met zijn broer en drie vrienden in een winkelgebied in Almere. In de hal van het overdekte winkelcentrum leek een simpele botsing genoeg voor een voorbijganger om direct uit te halen. Toen de 24-jarige Syriër weer opkeek, zag hij dat zijn broer door de onbekende man werd belaagd. Pas toen het slachtoffer tussenbeide kwam, ging de dader ervandoor.

Signalement dader

De agressieve man is rond 30 jaar oud. Hij heeft een lichte huidskleur, is zo’n 1.80 meter lang en heeft een normaal postuur. Ten tijde van de mishandeling had de man kort zwart haar en een sikje of getrimd baardje.
Verder droeg hij die middag van 5 december een opvallende blauw/wit-geruite jas of vest. Na de mishandeling vluchtte de man vanaf de Korte Promenade richting de Spoordreef en de Staatsliedenwijk.

Getuigen

De politie wil graag mensen spreken die iets kunnen vertellen over de dader en/of over de aanleiding voor de mishandeling. Het slachtoffer spreekt alleen Arabisch en weet daardoor niet precies wat de dader tegen hem heeft gezegd of geroepen. Neem a.u.b. contact op als u er iets van heeft opgevangen.

Denk mee en tip

  • Wie weet of vermoedt iets over de dader?
  • Wie heeft informatie over de aanleiding voor de mishandeling?
  • Wie heeft de verdachte na de mishandeling nog gezien, mogelijk in de Staatsliedenwijk?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

https://youtu.be/31ztLjmTd-M
https://youtu.be/NxdsQAO8rjY

Geschreven door