Deelfiets hindert vaak gehandicapten

Gehandicapten ervaren steeds meer problemen met lukraak geparkeerde leenfietsen en scooters. Voor mensen met een rollator, rolstoel en voor slechtzienden is het nieuwe fenomeen op straat hinderlijk.

De Werkgroep VN-Verdrag in de Praktijk heeft de gemeenteraad daarvan in kennis gesteld. De werkgroep, die opkomt voor mensen met een handicap of beperking, krijgt signalen dat de leenfietsen en -scooters slordig weggezet worden.

Mensen in een scootmobiel en blinden vinden hun doorgang steeds vaker geblokkkeerd. De werkgroep wil dat de gemeente in overleg met de verhuurders plekken aanwijst waar de deelscooters en –fietsen veilig geparkeerd kunnen worden.

Sinds begin april werkt de gemeente samen met twee verhuurders die de tweewielers tegen betaling aanbiedt. Op enkele plaatsen in de stad zijn speciale vakken gemarkeerd waar ze mogen staan. Maar elders in de stad worden de scooters en fietsen op willekeurige plaatsen achtergelaten.

Geschreven door