Dodenherdenking op Omroep Almere

Elk jaar is er een dodenherdenking in het Bos der Onverzettelijke, speciaal voor de kinderen.

Omroep Almere stelt hiervoor de live stream beschikbaar aan Media Choice die in samenwerking met de organisatie dit live uitzenden.

Volg het programma op OmroeAlmere.nl/live-kijken

Aanvang programma

Het totale programma rond de kinderherdenking begint op zaterdag 4 mei om 19.00 uur bij Jeugdland-Stad in Almere Verzetswijk, Weg 1940-1945. 

Tussen 19:00 en 19:15  uur verzamelen  alle bezoekers voor de herdenking  bij Jeugdland Stad om vandaar gezamenlijk naar het herdenkingsveld te lopen.

Tijdens de herdenking, door jongeren gedichten voorgelezen  en liederen gezonden door het voor deze gelegenheid samen gevoegde koor van de Montessorischool en City voises. En zal de loco Burgemeester kort spreken.

Om circa 20.00 uur wordt er, net als op heel veel andere plaatsen in Nederland, herdacht. Na de “taptoe” op trompet en trombone zijn we 2 minuten stil. De stilte sluiten we af met het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus.

Daarna is er gelegenheid om bloemen rond de Annefrankboom te leggen door de kinderen en een ieder ander.

Daarna word de herdenking voorgezet met zang, dans en muziek door diverse artiesten in samenwerking met Theatergroep Suburbia Deze voorstelling wordt live uitgezonden via de mediakanalen van Omroep Flevoland

we sluiten de gehele herdenking af om 21:00 uur

Wij hopen ook je te mogen ontmoeten op 4 mei in het Nationaal Verzetsmonument Bos der Onverzettelijke

Geschreven door