PvdA polst raad over flitsbezorgers

De PvdA wil met de hele gemeenteraad afstemmen hoe Almere moet omgaan met flitsbezorgers in het centrum. Raadslid Erik Theunissen vindt dat dreigende overlast van vestigingen voorkomen moet worden.

De PvdA is niet tegen de vestiging van meer flitsdiensten, maar wil regels om hinder te voorkomen. Eerder gaf het college van B en W aan nieuwe regels nog niet nodig te vinden, maar de PvdA is het daarmee niet eens. Daarom wil Theunissen er donderdagavond met de raad over discussiëren.

Op dit moment heeft alleen bezorgdienst Flink twee vestigingen in Almere. De kans is groot dat dit er meer worden en ook andere bedrijven zich vestigen. In andere grote steden heeft de komst van distributiebedrijven in woongebieden tot overlast en tot maatregelen geleid.

Theunissen wil overleggen of regels nodig zijn. Ook wil hij afspraken te maken over bedrijven in het stadscentrum die geen winkel zijn.

Geschreven door