Stem nu voor de Almeerse Architectuurprijs!

De door de all womanjury geselecteerde nominaties laten een grote diversiteit zien, variërend van de vaker gelauwerde school De Verwondering in Nobelhorst tot de zelfbouw van het innovatieve Wikkelhuis in de Stripheldenbuurt.

Wat ook opvalt is het hoge aantal nominaties van de Floriade (4 van de 9) waarvan 3 tijdelijke. Deze drie zijn weliswaar duurzaam gebouwd maar leveren geen blijvende bijdrage aan de architectuur van de stad, terwijl een blijvertje met kansen op de titel als Aeres Hogeschool vreemd genoeg op de lijst ontbreekt. Ook ontbreken niet-gebouwen op de lijst.

Als initiatiefnemer van deze prijs weet ik dat deze prijs ook nadrukkelijk bedoeld is als waardering voor bijvoorbeeld stadsparken en natuurgebieden die Almere zo groen maken. Zo ontbreekt de vernieuwde Esplanade met strand en Strand22 dat nu met recht een groen publieksplein is geworden. Nee, deze jury kijkt ondanks de diversiteit van projecten nogal eenzijdig en heeft helaas veel oog voor het moment van de dag en de dingen die voorbij gaan.

Hoe dan ook stem voor 4 juni vooral uw favoriet naar de top. Mijn stem gaat naar het Food Forum: de fraai vormgegeven blijvende erfenis van de Floriade dat een echt Flevolands verhaal vertelt. Breng via de link je eigen favoriet aan de top: https://kunstlinie.nl/stem-nu/

Tjeerd Herrema

Geschreven door