Voorbeschouwing amateurvoetbal 21 en 22 mei 2022

Komend weekend vallen er veel beslissingen in het amateurvoetbal. Zo ook betreft de Almeerse amateurclubs. In de zaterdag 2e klasse A zal HBOK de titel wel binnen halen als men op bezoek gaat bij ASV Arsenal. Verliest HBOK en Waterwijk wint gaat het misschien nog even spannend worden.

ASC Waterwijk dat de laatste paar duels nog wel eens een steek liet vallen hoopt natuurlijk op een misstap van de Zunderdorpers maar zal men zelf ook de punten moeten pakken op bezoek bij FC Zaandam dat ook nog punten nodig heeft om niet in de na-competitie te belanden.

Rampzalig seizoen.

Voor FC Almere kan het doek zaterdag vallen als men op eigen veld van Jong Holland verliest en de concurrentie punten pakt. De ploeg uit Almere-Haven maakt een rampzalig seizoen door en heeft maar weinig wedstrijden laten zien dat men tweede klasse waardig is. Volgens bronnen vertrekken er komend seizoen nog wat spelers en wordt het een zware klus om dan weer een team te formeren dat op een lager niveau goed kan meedraaien.

SC Buitenboys werd vorige week kampioen en kan de laatste wedstrijden rustig uit gaan spelen. Dat deed men gisteren al en wist bij EVC met 1-2 te winnen (Later een verslag hiervan.).

Forza Almere krijgt bezoek van FC Weesp en speelt nergens meer voor. Een vierde plek is een uitstekend resultaat.

Waterwijk (zondag) ontvangt Geuzen/Middenmeer en moet zien te winnen om niet in degradatie gevaar te komen.

Waterwijk vrouwen zijn vrij.

Geschreven door