Waterwijk mag niet mopperen en scoort weer in slotfase.

In de zaterdag 2e klasse A heeft ASC Waterwijk voor de zoveelste keer toegeslagen in de slotfase, een gelijkspel tegen AMVJ leek voor de hand maar Promes dacht daar anders over en scoorde alsnog de winnende treffer voor de Almeerders.

Trainer Ben Vis zag dat zijn ploeg niet spelen zoals hij gewend was. Hij moest wel Lesley Vlieger en Tim Klaasen Bos missen en dat was te merken. Er stond voor beide ploegen veel op het spel, een kampioenschap voor Waterwijk en een eventuele degradatie voor AMVJ. Na een  half uur spelen leek Tyrell Perri voor de openingstreffer te zorgen voor de bezoekers maar de scheidsrechter zag buitenspel. De wedstrijd ging op en neer met soms  harde acties van beiden kanten. In het vervolg van de eerste helft werd er niet gescoord en ging de rust met 0-0 in.

Mentale tik  In de tweede helft kreeg AMVJ een mentale tik te verwerken.  Lionel Grootfaam kreeg de rode kaart gepresenteerd, waardoor AMVJ met tien man verder moesten. Er ontstond vervolgens een felle wedstrijd waarin diverse gele kaarten vielen. De wedstrijd gaf hierna twee ploegen te zien die graag wilde winnen. een kwartier voor tijd maakte Waterwijk de 1-0 door  Douwe Willemars die strak en hard de AMVJ-doelman het nakijken gaf 1-0. AMVJ gaf zich zeker niet gewonnen en kreeg het voor elkaar om via  Max Krake en paar minuten voor tijd de gelijkmaker te scoren. Door veel oponthoud werd er langer doorgespeeld en dat bleek de redding voor Waterwijk want zoals al eerder gebeurde maakte men de 2-1 in de uiterste slotfase. Promes liet de Almeerse aanhang juichen. Door de winst blijven de Almeerders kans hebben op de titel en zullen met HBOK blijven knokken voor het kampioenschap. De Zunderdorpers wonnen ook en hebben nog steeds twee punten meer als Waterwijk.

Komende dinsdagavond moet Waterwijk het opnemen in Aalsmeer tegen FC Aalsmeer.