Jazz en Blues tijdens Harbour Jazz in Almere Haven

Harbour Jazz is aankomend weekend terug met fantastische optredens. Countryblues en jazz is te horen op zaterdag 25 juni in het winkelcentrum en de Havenkom en op zondag 26 juni in de Havenkom. Uiteraard is bezoek gratis en kan het publiek genieten op de terrassen in de vernieuwde Havenkom.

Zaterdag 25 juni zijn er op onverwachte locaties in het winkelcentrum muziekacts en ligt de nadruk op countryblues. In deze muziekstijl heeft de akoestische gitaar een belangrijke rol. Vaak zijn hieraan andere instrumenten toegevoegd, waaronder soms ook een mondharmonica, hoorn of koperblazers. Dit gebeurt zonder geluidsversterking. De acts lopen door het centrum, van de Brink, via de Markt naar de Havenkom. Ook is er een stop bij de Hema in de Meerstraat. De optredens vinden plaats van 12.00 tot 17.00 uur.

Vocaliste Mariëlle Flens wordt bijvoorbeeld begeleid door Jonathan Arends op gitaar. Mitchell Geleijnse is er ook en hij wordt begeleid door gitarist Alexander Del Prado en Harriëtte van Oers door Aart de Baat. Deze drie acts treden ook op op het podium in de Havenkom.

Voor de tweede dag ia er op zondag 26 juni in de Havenkom van 12.00 tot 19.30 uur een doorlopend programma met de nadruk op jazz. Optredens dan onder meer van Chicago Four, Peter Tiehuis, LesBonbons de Babette, Willem Hellebrekers Quartet, Igor Herstel en Miranda Melger. Er staan twee podia waarop afwisseld optredens plaatsvinden.

Foto Miranda Melger

Geschreven door