Ernstige langdurige verkeershinder tijdens afsluiting Hogering – Argonweg

Vanwege de werkzaamheden aan de Hogering (N702) in Almere is tussen 10 en 24 juni de op- en afrit Argonweg afgesloten. Op 10 en 11 juni is de Hogering zelf gedeeltelijk dicht.

Afsluiting Argonweg

Vanaf vrijdagavond 10 juni 20.00 uur is de afrit Argonweg richting industrieterrein Hogekant afgesloten voor verkeer. Daarmee is ook het recyclingperron Almere Poort niet via deze route bereikbaar. Ook de oprit vanaf het industrieterrein naar de Hogering is dicht. Deze afsluiting duurt 2 weken. Volgens planning gaat de weg op zaterdag 25 juni weer open. Het verkeer van en naar Hogekant wordt deze periode omgeleid. Verkeer richting de Argonweg kan omrijden over de A6 naar afrit 2 Almere Poort en de Elementendreef. Verkeer vanaf Hogekant richting Lelystad en Amsterdam rijdt via de Elementendreef naar de A6 (via toerit 2 Almere Poort).

Werkzaamheden Argonweg

Tussen 10 juni en 24 juni wordt de parallelbaan aangelegd langs de Hogering. Via deze nieuwe weg kan verkeer uit de Literatuurwijk en van industrieterrein Hogekant in de toekomst op de Hogering komen.

Afsluiting Hogering

Op vrijdagavond 10 juni en zaterdag 11 juni zijn er werkzaamheden aan de Hogering. Richting de A6 is de Hogering dicht vanaf de Muziekdreef. Dat betekent dat verkeer omrijdt via de Muziekdreef en de Havendreef. Richting Noorderplassen is de Hogering dicht tussen de Hollandsedreef en de Muziekdreef. Verkeer richting Noorderplassen (en verder) wordt omgeleid via de Hollandsedreef, Stedendreef en Muziekdreef. Tijdens deze afsluiting worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Zo krijgt het kruispunt met de Contrabasweg nieuw asfalt, wordt de tijdelijke markering bij de Hollandsedreef en Botterweg bijgewerkt en ook wordt er gewerkt aan de nieuwe parallelbaan bij de Argonweg.

Verbreding van de Hogering

De provincie werkt sinds 2020 aan de verbreding van de Hogering tussen de A6 en de Contrabasweg. Bij de Herman Gorterweg en de Hollandsedreef rijdt het verkeer straks door een tunnelbak onder de kruisingen door. Ook komt er een derde rijstrook in beide richtingen. Met deze aanpassingen kan het verkeer de komende jaren weer vlot én veilig doorrijden. Via de BouwApp blijven bewoners en weggebruikers op de hoogte van de werkzaamheden. In de app plaatst het projectteam wekelijkse updates. Ook kan iedereen via de app makkelijk contact leggen met het projectteam. De app is gratis te downloaden via de App Store of de Google Play Store, door ‘Hogering Almere’ in te typen in de zoekbalk.

Geschreven door