Basisschool Digitalis heeft de beste koffiecorner van het Gooi

De werknemers van basisschool Digitalis Almere kunnen zeggen dat zij koffie drinken in de beste koffiecorner van heel Het Gooi. Digitalis won namelijk de verkiezing voor Koffiecorner van het Jaar in deze regio. Dit jaar stond de door Fortune Coffee georganiseerde verkiezing in teken van de sociale ontmoetingsplek. Digitalis heeft dus de fijnste plek van Het Gooi om elkaar op het werk onder het genot van een kop koffie te ontmoeten.

Een goede plek om even met elkaar te verbinden op het werk is tegenwoordig een vereiste voor personeel. Uit onderzoek van TNO uit 2021 blijkt dat we graag deels naar kantoor komen om elkaar te ontmoeten, samen te werken en met elkaar en de organisatie te verbinden. Elkaar even tegenkomen bij het koffieapparaat volstaat dan niet meer. Een plek die bedoeld is om even echt met elkaar te verbinden onder het genot van een kop koffie is daarom geen overbodige luxe. Fortune Coffee ging in de verkiezing voor Koffiecorner van het Jaar 2022 op zoek naar de beste sociale ontmoetingsplek op het werk. De verkiezing is ook meteen inspiratie en stimulans voor bedrijven om fijne ontmoetingsplekken met écht lekkere koffie te creëren.

Koffiecorner van het Jaar van het Gooi

Basisschool Digitalis heeft van hun koffiecorner een ontmoetingsplek gemaakt voor personeel én ouders. Daarom is de Almeerse school door Fortune Coffee uitgeroepen tot de beste koffiecorner van regio het Gooi. Karin Klein, managementassistent bij Digitalis: “We zijn zó blij dat we hier nu weer zonder coronamaatregelen gezellig bij elkaar kunnen komen in onze koffiecorner. Ook de ouders van onze school zijn elke ochtend van 08.30-09.00u welkom om hier samen een kopje koffie of thee te drinken.” Om dit te vieren kwam de koffietrailer van Fortune op maandag 27 juni langs voor een gezellig ontmoetingsmoment.

Koffie is verbindende factor

De koffiecorner is niet voor niets de plek waar we gewoonlijk het liefst met collega’s bijpraten. Koffie verbindt namelijk, blijkt uit een veelgeciteerd onderzoek van William en Bargh uit 2008. De fysieke warmte afkomstig van een kop koffie in de handen veroorzaakt namelijk interpersoonlijke warmte. Een warme drank zorgt voor een warm beeld van onze gesprekspartner en warm gedrag tegenover hen.

Winnaars ontvingen verzorgd ontmoetingsmoment

Basisschool Digitalis is een van de regiowinnaars die Fortune Coffee heeft aangewezen als Koffiecorner van het Jaar. Eén koffiecorner stak er in het bijzonder bovenuit en werd door Fortune benoemd tot landelijke winnaar van de verkiezing Koffiecorner van het Jaar 2022. Op 27 juni is bekendgemaakt dat OBS De Sleutelaar in Bladel niet alleen de beste koffiecorner van de regio Hapert heeft, maar volgens Fortune Coffee ook van heel Nederland. In lijn met Fortune Coffee’s ambitie om met deze verkiezing bedrijven te stimuleren om een fijne ontmoetingsplekken en -momenten te creëren, verzorgt Fortune Coffee zo’n moment voor het personeel van de winnende bedrijven. Regiowinnaars ontvangen van Fortune Coffee dus een gezellig moment met koffietrailer en de landelijke winnaar ontvangt daarnaast een volledig verzorgde lunch.

Geschreven door