Omstreden fototentoonstelling busplein weggehaald

De organisatie van de reizende fototentoonstelling Pride Photo heeft de panelen donderdagochtend verwijderd van het Busplein. De panelen bleken zo beschadigd dat er lange tijd nodig is om ze te repareren voor de volgende halteplaats: Maastricht. Meld Almere deze Week op hun website.

De tentoonstelling was al bij de opening omstreden. Een foto waarop een transgender nogal nadrukkelijk zijn geslachtsdeel laat zien werd op een minder prominente plaats gezet. Dat leidde zowel tot verbazing bij de LHBTIQ-gemeenschap. Anderen, zoals bijvoorbeeld de fractie van Forum voor Democratie wilde de tentoonstelling direct stopzetten. De panelen werden ook beschadigd en beklad door tegenstanders. Binnen de politiek is ook veel discussie geweest en moest wethouder Froukje de Jonge haar excuses aanbieden.

Foto Facebook

Geschreven door