Urban City Games op de Esplanade

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni is de Esplanade the-place-to-be voor jongeren die van urban sporten houden. Urban sports staan voor vrijheid, grenzen verleggen en je een eigen stijl creëren. Er worden diverse wedstrijden georganiseerd. Naast de wedstrijden zijn er ook diverse demonstraties en clinics. Probeer deze urban sporten zelf uit.

Op zaterdag is er een zeepkistenrace en zijn er diverse laagdrempelige clinics en workshops waar je vrij aan deel kunt nemen. Ook kan je alvast het skateparcours uitproberen. Op zondag zijn er diverse toernooien. Zo kan je 2-2 straatvoetbal spelen onder toeziend oog van Issy Hitman, je 3×3 basketbal skills laten zien en meedoen aan de skatewedstrijden (in breedste zin, dus ook step, skateboard en skates). Ook kan je meedoen met archery tag, beachvolleybal en freerunning. Daarnaast zijn er spoken word workshops, kan je zelf aan de slag met graffiti en is er een muzikaal programma met optredens van onder andere Mits en Bully. Tijdens het evenement wordt ook de Week voor de Gezonde Jeugd afgesloten.

Het volledige programma is te vinden op almerecentrum.nl. Hier kan je je ook inschrijven voor de toernooien.

Geschreven door