Weer brand bij recyclingbedrijf Cirwinn

Vrijdagavond is er brand geweest bij het recyclingbedrijf Cirwinn aan de Pontonweg in Almere de Vaart. Omstreeks 19.30 uur was er brand uitgebroken.

De brand woedde in een opslag met balen samengeperst plastic. Rond kwart voor 11 ‘s avonds was de brand geblust.

De brandweer was met verschillende voertuigen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Ook de brandweer Gooi en Vechtstreek was opgeroepen om te assisteren bij de bluswerkzaamheden. Tevens is een Groot Watertransport uit Huizen ingezet. Groot Watertransport is het systeem waarmee de brandweer grote hoeveelheden bluswater over grote afstanden kan transporteren. Dit wordt ingezet bij branden op een locatie waar te weinig bluswater voorhanden is.

Tot in de wijde omgeving was een grote, zwarte rookpluim te zien. Deze trok volgens een woordvoerder van de brandweer over het industrieterrein en niet richting woonwijken. Er waren shovels naar buiten gereden om ze vrij van schade te houden. De politie zette een ruim gebied rondom het recyclebedrijf af.

Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. Volgens de brandweer kan het warme weer een rol gespeeld hebben bij de brand, maar dat is nog niet zeker.

In 2010, 2016 en 2019 brak er ook al brand uit in het bedrijf, dat toen nog De Vijfhoek heette.

Foto Facebook

Demo video van Brandweer Urk over het nieuwe groot watervoertuig

Geschreven door