‘Financiële steun voor volgende Floriade vereist’

Directeur Hans Bakker (foto) adviseert steden veel beter na te denken voor ze in een volgend Floriade-avontuur stappen. Hij vindt het onverantwoord dat een gaststad volledig opdraait voor de kosten van het evenement.

“De tuinbouwsector, het Rijk en de provincies zouden bij een volgende editie een deel van het risico voor hun rekening moeten nemen.”

Bakker zegt dat in een interview met Gijsbert Termaat van De Telegraaf. Hij vindt dat er nog eens goed nagedacht moet worden over een volgende Floriade.

Bakker vindt dat de politiek in Almere zich met veel details van de Floriade bemoeit. “Voor de Floriade is met opzet een BV gesticht, maar als wij om meer publiek te trekken de parkeertarieven willen verlagen, wordt daarover in de gemeenteraad gedebatteerd. Dat werkt niet”, zegt Bakker in de krant.

Kortingsacties die de organisatie begon om tegenvallend bezoek op te vangen, zijn volgens de directeur geen succes. “Ik zal al blij zijn met 680.000 betalende gasten. Inderdaad een strop waarvan Almere de rekening moet betalen.”

Hij constateert dat het niet gelukt is de exposure te bereiken waarop Almere hoopte.

Geschreven door