FLOWER POWER WALK-EXPO: We make the city colorful!

Almere heeft veel creatief talent. Zij geven kleur aan de stad met hun uitvergrote, meer dan 100m2 menshoge kunst en fleuren een stukje Almere Centrum op. Bloemen die niet verwelken, bieden de bezoeker of passant een kleurrijke aanblik en een moment van verwondering.

Almere heeft creatief talent

Zeven groepen amateur kunstenaars van jong tot oud en uit diverse culturen hebben kunst gemaakt begeleid door zeven professionele kunstenaars (al dan niet verbonden aan een culturele instelling).

Met de expositie willen de organisatoren, MariannA Bakker en Marcel Kolder, laten zien hoeveel beeldend amateurtalent Almere in huis heeft. Verder stimuleren zij door dit project talent-ontwikkeling, toegankelijke kunst in de openbare ruimte en zorgen voor meer kleur in de stad.

Diverstiteit in makers, technieken en bloemen

De diversiteit aan talenten in zeven verschillende makersgroepen, staat garant voor een opvallende expositie met diversiteit in vele opzichten. Bloemen hebben door de eeuwen heen, en zeker ook nu, zeggingskracht. Elke cultuur heeft zijn eigen ‘lievelingsbloem’: in Nederland kennen we de tulp, in Frankrijk de lelie en in Afghanistan is dat de rode papaver. De diversiteit in de kunstwerken is groot.

Zes amateur kunstenaars (soms meer) per groep hebben bron kunstwerken gemaakt. Deze zijn gefotografeerd en uitvergroot en vervolgens op doeken geprint. Elk doek is 3.35 x 1,75 doek. 21 van deze doeken zijn te bewonderen tijdens de expo met zo’n 50 kunstwerken erop.

De FPW-expo kan worden gezien als onderdeel van een ‘Groene loper’ vol kunst vanaf het station naar de Floriade boot bij het Weerwater en vice versa.

Bezoekers aan centrum stad, de Floriade en het parkeerterrein krijgen een ontvangst met menshoge bloemkunst. Een gezond opfleurend ommetje is de Flower Power Walk-expo ook voor patiënten, personeel en bezoekers aan het Flevoziekenhuis dat naast de Wandellaan ligt. Kunst en kleur in de stad… hier word je toch blij van?

De Flower Power Walk-expo is mogelijk gemaakt door samenwerking met diverse kunstenaars en (culturele ) instellingen:

 1. Jet Leopold van Kleur in Cultuur
 2. Dorine Pruijs van der Hoeven van het Arte College
 3. Hein Walter van Stichting De Zijderups 60-96 doelgroep / zorgkunst
 4. Mira Ticheler van CitySenses met Circus CirKL
 5. Kenneth Echteld inspireerde de amateurkunstenaars met wortels in de Surinaams, Caribische cultuur
 6. Majeed Saeeyan haalde het beste uit migranten afkomstig uit Iran, Syrië en Brazilië.
 7. Marijke Bolt heeft de groep met Indiase roots begeleid


De belangrijkste financiële bronnen zijn.

 • Cultuurfonds Almere
 • Almere Centrum
 • Growing Green Cities / Floriade Parade
 • Prins Bernhardfonds – Flevoland

Voor meer informatie: zie ook de site www.flowerpowerwalk.nl en o.a. Instagram.  


Geschreven door