Kinderroute over Floriade

De zomervakantie staat voor de deur. Voor veel Almeerders is dit dé kans om Floriade te bezoeken met kinderen. Floriade staat namelijk bol van activiteiten voor de kleinere bezoekers. Bovendien krijgen jongeren met een CJP-pas 30% korting op hun entreeticket. Kinderen tot en met 12 jaar mogen ook met korting naar binnen, en kinderen tot en met 3 jaar krijgen gratis entree. Als je op de fiets bent gekomen met de kleintjes, kun je bij de entree een kinderwagen huren. 

We hebben de ideale kinderroute uitgestippeld met alle highlights die je niet mag missen. Naast deze hoogtepunten zijn er ook nog eens 5 leuke speeltuinen op Floriade te vinden. Deze staan met een paarse stip op de plattegrond aangegeven.

Welkomstrobot

Welkom op Floriade! Hier staat een 4,5 meter hoge robot om jullie te ontvangen. De creatie is gemaakt door de Ulrieke Quade Company en is een samensmelting van robotica, technologie en poppenspel. Iedere dag om 14.00 en 15.30 uur is er een voorstelling op het Main Stage, waarin het verhaal van Rocky de Robot wordt verteld.

Ballonvaart

In het Flevolandse paviljoen Food Forum kun je lekker eten en drinken. Maar wat veel mensen niet weten, is dat je hier ook een virtuele ballonvaart kunt ervaren. Zet de 3D-bril op, en vlieg over het Flevolandse landschap. De avontuurlijke luchtballon neemt je mee over de zeeklei, door natuurgebieden, over het water en langs de akkers.

Kleurrijk Biotopia

Bij binnenkomst in het Duitse paviljoen, Biotopia, krijgt iedereen een smart-armbandje om actief mee te kunnen doen aan de expositie. Dat maakt deze plek erg geschikt voor wat oudere kinderen. Maar hier is ook aan de kleintjes gedacht, die overal speelmogelijkheden in en om het bouwwerk zullen aantreffen. Loop om het gebouw heen om de trampolines te vinden, speel verder in de watertuin en ga de trap op naar de daktuin om met een sapje uit te rusten.

Tijd voor ijs

Of de zon nu schijnt of niet: een ijsje hoort bij een dagje uit. Bij de ijscokar kun je een lekker Flevolands ijsje scoren, terwijl je je ogen uitkijkt bij het grote ‘Beehold’. Het kunstwerk is opgebouwd uit 10.000 bijen. Er zit 1 koningin tussen, die wat groter is dan de andere bijen. Kunnen jullie haar vinden?

Voor de waterratten

Je gaat een flink avontuur tegemoet als je de Waterworld Tree Experience betreedt. Boomkwekerij Ebben & VIC Landscapes laten hier zien hoe water een belangrijk onderdeel van onze omgeving is, en hoe we daar het beste mee om kunnen gaan. Dat resulteert in een spannende belevenis vol bruggetjes, sloten en klimbomen.

Klimaat-maatje

Tuinbranche Nederland heeft er ook voor gezorgd dat hun tuin leuk is voor jong en oud. Hier kunnen kinderen leren welke kleine dingen zij kunnen doen om het klimaat een beetje te helpen. En ondertussen kun je op zoek naar alle klimaat-maatjes die door de hele tuin (en daarboven) verstopt zijn. Als je ze allemaal gevonden hebt, kun je op tuinbranche.nl/floriade invullen hoe veel het er zijn. En misschien win je dan wel een leuke prijs!

Monsters in het oerbos

In het oerbos kunnen kinderen van alle leeftijden hun hart ophalen. Ze kunnen onderzoeken, ontdekken en experimenteren in de natuur. Iedere dag om 11.00, 13.00 en 14.00 uur speelt theatergezelschap De Speelwildernis hun voorstelling ‘Leven als een monster’. De interactieve show waar kinderen zelf op ontdekkingstocht gaan, is vanaf 5 jaar. Voor jongere kinderen is er een aparte route beschikbaar. De voorstelling laat kinderen onder andere voelen waarom je moe wordt als je te veel van jezelf vraagt. Net zoals de aarde ‘moe’ wordt, als je te veel energie van haar vraagt. 

Utopia Eiland

Het hele Utopia Eiland is een walhalla voor kinderen. Zorg ervoor dat er nog genoeg tijd over is om hier een flink deel van de dag te spenderen. Je kunt beginnen door na de Weerwaterentree direct links te gaan. Of je kunt eerst de rest van het park verkennen en via de andere kant het eiland op lopen.
Bij de tweede optie kom je eerst langs de schooltuinen, waar iedere dinsdagochtend twee schoolklassen uit Almere en Amsterdam hun moestuin verzorgen. Loop verder via de stadstuin van Wilde Weelde en vergeet niet een wens te doen in de wenstunnel van wilgen. Duik dieper het voedselbos in en sta ineens voor het eerste composttheater ter wereld.

De Almeerse theatergroep BonteHond speelt hier iedere dag hun kindervoorstelling ‘Red de wereld’ om 12.30 en om 14.30 uur. Je kunt de rest van het eiland ontdekken door naar de verhalen van de 4 luisterpalen te luisteren, een rondleiding te nemen of gewoon zelf op avontuur te gaan. Op Utopia Eiland kom je gegarandeerd iets spannends tegen.

Geschreven door