‘Reizen naar Almere voor studenten bezwaarlijk’

De Amsterdamse studentenvakbond ASVA waarschuwt dat de woningen die Almere gaat bouwen voor studenten, niet of nauwelijks bewoond zullen worden door internationale studenten. Als zij in Amsterdam studeren, hebben ze niet alleen veel reistijd, maar ook hoge reiskosten.

ASVA zegt blij te zijn met de 500 woningen die Duo volgend jaar in Almere voor internationale studenten gaat bouwen. Een deel is bedoeld voor wie in Almere studeert. Anderen doen dat in Amsterdam. Omdat buitenlandse studenten geen recht hebben op een gratis OV-kaart, zijn zij honderden euro’s per maand aan reizen kwijt, zegt Job Vermaas van ASVA tegen AT5.

ASVA vreest dat buitenlandse studenten die in Amsterdam willen studeren dakloos worden of woekerprijzen gaan betalen voor een kamer. Er zijn nu nog 2300 studenten die onderdak zoeken.

Volgend jaar start Duwo in samenwerking met de twee universiteiten in Amsterdam de bouw van 1250 studentenwoningen in Almere. Daarvan zijn 500 voor internationale studenten bedoeld.

Geschreven door