SP-Kamerlid Bart van Kent met Almeerders in gesprek over groeiende armoede

Komende zaterdag 9 juli gaat SP Tweede Kamerlid Bart van Kent met Almeerders in gesprek over de groeiende armoede door torenhoge prijzen en lage lonen. De plaatselijke SP afdeling sluit bij dit gesprek aan. De zaterdag is onderdeel van een landelijke actie waarin de partij haar plannen voor een hoger inkomen en lagere prijzen presenteert.

Iedereen merkt het in de supermarkt, aan de benzinepomp en aan de energierekening: de prijzen rijzen de pan uit. Ondertussen blijft het inkomen van veel mensen achter en gaat de koopkracht verder achteruit. Steeds meer mensen moeten elk dubbeltje omdraaien of kloppen aan bij de voedselbank. De armoede neemt toe in Nederland, ook in Almere.

Vanaf 15.45 uur staan de SP-ers voor het gemeentehuis en gaan daar met Almeerders in gesprek over de impact van koopkrachtdaling op hun dagelijks leven.

Dezelfde avond organiseert de partij een speciale bijeenkomst waar Bart van Kent zijn plannen voor een hoger inkomen en lagere prijzen zal presenteren. Bezoekers wordt alle ruimte geboden om met de volksvertegenwoordiger in gesprek te gaan.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur in De Glasbak, Lierstraat 21, en zal tot ongeveer 21.00 uur duren. Aanmelden kan via kostenomlaag.sp.nl/almere .

Geschreven door