Verdeelstation Almere Stichtsekant zit ook aan maximum capaciteit

Netbeheerder Liander meldt de capaciteit van het elektriciteitsnet nu ook bij verdeelstation Stichtse Kant in Almere de maximale capaciteit heeft bereikt.

Hierdoor kunnen geen groot verbruikers meer worden aangesloten.

De beheerder bekijkt of zogenoemd congestiemanagement hier een oplossing kan bieden. Dat houdt in dat sommige bedrijven op piekmomenten tijdelijk en minder elektriciteit verbruiken door apparaten uit te zetten.

Ze krijgen hier dan voor betaald. Op die manier kunnen andere grootverbruikers gewoon blijven draaien.

Er is al enige tijd geleden een plan ingediend om een nieuw verdeelstation te bouwen bij Almere Buiten ter hoogte van Nobelhorst maar dat is nog in ontwikkeling. Almere is niet de enige plek waar de stroomvoorziening een groot probleem is. Niet alleen de hoogspanningsnetten moeten worden aangepakt maar in feite het gehele netwerk in Almere. Willen we straks elektrisch kunnen rijden, verwarmen en koken moeten de netten wel tot vier keer zo zwaar worden verhoogd. Elke straat zal open moeten.

Geschreven door