Volgende week ‘nieuw’ stadsbestuur!

Na een lange draagtijd krijgt Almere volgende week een nieuw stadsbestuur. Het geboortekaartje van de nieuwe coalitie vermeldt dit keer maar liefst 7 ouders. Nog nooit waren zoveel partijen nodig om een meerderheid in de raad te vormen van nu 24 zetels.

De trotse ouders VVD, D66, SP, Partij voor de Dieren, Leefbaar Almere, ChristenUnie en het CDA leveren allemaal één wethouder. Ook dat aantal is nieuw voor Almere maar past binnen de wet. Maandag wordt het programma gepresenteerd waarna op donderdag de discussie in de raad en de installatie van de wethouders zal plaatsvinden. Dan zal ook blijken wie van de opgestapte wethouders van het vorige bestuur vanwege de enorme financiële tegenvallers bij de Floriade terugkeren.

Eerder was er sprake van dat 4 van de 7 wethouders terugkeren, inclusief de VVD wethouder die sinds 2019 verantwoordelijk is voor het toezicht op de Floriade BV. Volgende week weet de stad dus hoe ‘nieuw’ het nieuwe stadsbestuur zal zijn, qua beleid, qua bestuurscultuur en qua bemensing.

Geschreven door