Almere jongste grote stad van Nederland

Uit de jongste jeugdmonitor van het CBS blijkt dat Almere de jongste grote stad van Nederland is. In Groningen is weliswaar 1 op de 3 bewoners 25 jaar of jonger met Almere en Utrecht op een gedeelde tweede plaats met 31%.

Maar Almere heeft naar verhouding meer jonge jongeren. In de twee studentensteden is namelijk de leeftijdsgroep 18-25 jarigen erg groot, zo’n 14% van de bevolking. In Almere ligt hun aandeel met 7% van de totale bevolking de helft lager. In Almere wonen relatief meer jonge jongeren onder de 18 jaar. Van deze top 3 jongste steden van Nederland is Almere dus niet alleen als stad de jongste maar is naar verhouding ook de jongste grote stad van Nederland qua bevolking met de meeste jonge jongeren.

https://longreads.cbs.nl/jeugdmonitor-2021/jongeren-in-nederland/

Geschreven door