Bij Bosshardt kernvrijwilliger Ingrid Kroon (61) overleden

Op vrijdag 19 augustus is vrijwilliger Ingrid Kroon overleden in haar woonplaats Almere Buiten. Ingrid was op vele fronten nauw betrokken bij de coördinatie van voedselsteun voor gezinnen in Almere Buiten.

Ze was voor velen een bekend gezicht bij de logistieke coördinatie van de jaarlijkse Private Label Marketing Association Beurs in de RAI in Amsterdam, waar exposanten zeer grote hoeveelheden houdbare voedingsmiddelen doneren voor lokale voedselbanken.

Ingrid coördineerde de aankomst en verdeling van goederen in Almere Buiten voor ruim twintig organisaties. Hierdoor kregen vele kleine voedselhulporganisaties een flinke steun in de rug.

Ingrid was ook één van de oprichters van Stichting NEK. Samen met haar man en andere familieleden heeft ze twee scholen gebouwd in Mombassa, Kenia. Tot op heden ondersteunt Stichting NEK de Doddingtonschool in Kenia met donaties voor schoolgeld en voedselsteun voor gezinnen in armoede. De werkzaamheden worden door haar familie voortgezet.

Ingrid  wist al langer dat ze ongeneselijk ziek was, maar is tot het laatste moment een onvermoeibare duizendpoot in de voedselbank en kookgroepen van Bij Bosshardt Almere Buiten  gebleven. Ze heeft gevraagd om donaties aan stichting NEK in plaats van bloemen. U kunt deze overmaken op ING rekening IBAN: NL72INGB0004758514 tnv WLA Joosten onder vermelding van ST NEK

De grote boom in de Bij Bosshardt tuin, omwikkeld met haakwerkjes van de creagroep, is door de medewerkers en bezoekers van de buurthuiskamer omgedoopt tot de Ingrid Kroon boom. Om de naaste medewerkers van Ingrids teams even de ruimte te geven om het verlies te verwerken is Bij Bosshardt Almere Buiten gesloten van 19 tot en met 26 augustus 2022.  

Geschreven door