Buitenboys wint eerste oefenduel van Pancratius

Zaterdag tweedeklasser SC Buitenboys heeft zaterdag de eerste oefenwedstrijd afgewerkt. Op sportpark Polderkwartier ontving de kersverse gepromoveerde ploeg van Mark Steur zondag derdeklasser sv Pancratius. Beiden teams konden niet compleet aantreden maar vermaakte het publiek met aardig voetbal.

De eerste helft van dit duel ging vrij gelijk op maar bij Pancratius had men een behendige linkerspits die soms de Buitenboys defensie voor problemen stelde en waren er ook aardige mogelijkheden voor de gasten.  In de 8e minuut was er een verre ingooi op links van Pancratius en kwam men vrij voor het Buitenboys doel en wist men de Buitenboys-goalie te verschalken 0-1. Opvallend was wel dat de thuisclub zonder rugnummers speelde wat natuurlijk niet gebruikelijk is. Na 20 minuten spel had het zomaar 0-2 kunnen zijn maar van dichtbij miste de spits van de gasten. Niet veel later had het ook 1-1 kunnen zijn maar de doelman redde in deze situatie. In minuut 30 was het wel raak voor de Almeerders en was het Mitchel Martens die scoorde en was de 1-1 eigenlijk wel terecht.

Na de rust kwam Buitenboys beter voor de dag en was er weer controle bij de Almeerders. Van beide kanten waren er kansen maar Buitenboys ging daar uiteindelijk beter mee om. Op aangeven van Niels van der Steen kon Giovanni van der Zaken de winnende treffer voor zijn rekening nemen: 2-1.

Trainer Mark Steur zag dat zijn ploeg stappen had gemaakt en dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Verder maakte Collins John zijn debuut als assistent trainer en kon op zijn manier ook zijn deel aan de selectie leveren.

Komende zaterdag speelt Buitenboys tegen stadgenoot FC Almere.