Minder busritten door tekort aan chauffeurs

Busmaatschappij Keolis is niet in staat na de schoolvakanties in Almere weer een volledige dienstregeling aan te bieden. Door een tekort aan personeel kunnen niet alle ritten zoals voorheen uitgevoerd worden.

Door corona reed de Almeerse tak AllGo sinds 2020 niet meer een volledig aantal ritten. Toen vielen veel chauffeurs uit door ziekte. In die periode waren er ook aanzienlijk minder reizigers.

Vorig jaar al besloot de busmaatschappij de dienstregeling vaker dan één keer per jaar aan te passen. Dit jaar werd een aantal ritten van lijn 322 tussen Parkwijk en Muiden geschrapt.

Vanaf maandag 28 augustus gaan bussen van AllGo en R-net weer vaker rijden, kondigt het bedrijf aan. Veel lijnen ook met de volledige dienstregeling. Toch lukt het tot zeker eind volgende maand niet de dienstregeling volledig uit te voeren. Het is nu lastig de planning rond te krijgen. Over het schrappen van ritten zijn afspraken met de gemeente gemaakt. Mogelijk wordt het aantal ritten vanaf 25 september alsnog uitgebreid.

Geschreven door