Vijfde stadsgesprek in Casa Casla: Praat 6 september mee over het te bouwen Kunstmuseum

Wat vinden de Almeerders eigenlijk van het nieuwe kunstmuseum voor Almere? Casa Casla organiseert op 6 september het vijfde stadsgesprek over de plannen voor dat museum. Je stem wordt gehoord, want er komen ook raadsleden naar de stadsgesprekken. En in het najaar gaat de gemeenteraad over het kunstmuseum in debat.

Door Robert Mienstra en Marcel Beijer – Almere DEZE WEEK

In het stadsgesprek wordt geïnventariseerd wat inwoners van het Kunstmuseum vinden. De resultaten van het stadsgesprek worden gedeeld met de gemeenteraad. Wie aan het stadsgesprek wil deelnemen kan zich aanmelden via info@casacasla.nl

Zaken die aan de orde komen zijn: waarom moet er een Kunstmuseum komen? Wat gaat dat allemaal kosten en wie gaat dat betalen? Wat is er te zien? Wat betekent het voor Almere? En… willen de Almeerders wel een Kunstmuseum? Bij het stadsgesprek is de kwartiermaakster van het Kunstmuseum, Denise de Boer, aanwezig. Zij zal de vragen die er leven bij de inwoners beantwoorden. Ook zal zij een korte toelichting geven over het Kunstmuseum.

Politieke weerslag

De stadsgesprekken zijn een initiatief van Casa Casla en Almere DEZE WEEK en zijn in het leven geroepen na de dramatisch slechte verkiezingsopkomst tijdens gemeenteraadsverkiezingen. De eerste vier bijeenkomsten waren zeer betekenisvol en hadden ook politiek hun weerslag.

Laat je horen

Laat je mening horen tijdens het vijfde stadsgesprek over het Kunstmuseum bij Casa Casla aan het Weerwaterplein 3 (naast het Deventerpad). De toegang is gratis en je bent van harte welkom. De bijeenkomst is op 6 september en begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan via info@casacasla.nl

Je stem wordt gehoord, want ook raadsleden zullen aanwezig zijn om mee te luisteren.

Geschreven door