De belevenis van een buschauffeur over de busbanen van Almere

Ik ( Jeroen van Tol ) rij ruim 12 jaar over de busbanen in Almere als fulltime buschauffeur. Goed dat er aandacht aan besteed wordt!!! Het is altijd al zo geweest en wordt steeds erger! Oh ja en de buschauffeur heeft het in eerste instantie altijd gedaan!

Overstekend verkeer kijkt nl niet of het licht groen of rood is. Ze gokken gewoon of ze nog net voor de bus over kunnen steken! Of afleidt door mobieltjes en oortjes en letten niet op!!!

Even snel oversteken midden op de baan achter een bus langs en niet zien dat er aan de andere kant een bus nadert!!! Zo vaak!!!

In het filmpje blijven ze ook niet alert tijdens het oversteken! Er rijden nog meer voertuigen over de busbaan!! Ook hulpdiensten.

Ook op laatste moment remmen bij een oversteek (zie filmpje) gaat de buschauffeur in de remmen hoor!! Oh ja het is een Verkeerslicht!!! Stoplichten zitten bv op een auto!!

Volgens mij heeft het filmpje weinig tot geen effect. 

Denk dat het bij de gemiddelde eigenwijze Almeerder meer blijft hangen als de gevolgen te zien zijn! Wat ze hun zelf en anderen door hun daad aandoen. Denk ook aan gewonden in de bus!

En ene Ton van Kampen, woordvoerder, legt het eea uit?? 

Ik ken hem niet en is geen buschauffeur dat ik weet en vermoedt dat hij dus absoluut geen ervaring op de busbaan Almere heeft. 

Keolis Deventer (Ton) weet niet wat er vaak echt gebeurd. Rij eens een dag mee zou ik zeggen. 

En mss een weekje….. nog beter….en geen hartproblemen.

En hou je goed vast!!!

Geschreven door