Expositie in Rap en Roer naar Casa Casla op 23 september

Vanaf vrijdag 23 september t/m maandag 24 oktober vindt de expositie plaats van foto’s en beeldende kunst van de kunstenaars van “In Rap en Roer” in Casa Casla in Almere.

De makers in het talentontwikkelingsprogramma “In Rap en Roer” hebben deze zomer gebruikt om te laten zien dat ze niet stil zitten. De graffiti artists hebben aan een serie nieuw werk gewerkt, de muzikanten schreven nieuwe liedjes. Sommigen werkten zelfs aan een eerste eigen mini-album. Samen brengen ze nu een expositie naar buiten.

Caroline in’t Veld, motor achter het project, heeft fotografen Claudia Kamergorodski en Richard Terborg gevraagd om de makers en hun verhaal te vangen in portretten. Het heeft een boeiende veelzijdige expositie opgeleverd. De expositie heeft afgelopen zomer in Cultuurhuis Almere Buiten plaatsgevonden en zal nu verhuizen naar Casa Casla. “Het is ook nog geen gesloten verhaal, maar echt “work in progress” voor ons allemaal. De foto’s van Kamergorodski en Terborg zijn geweldig. Ze zijn aangrijpend, meeslepend en kleurrijk. Je krijgt meteen een gevoel wat we aan het doen zijn en hoe veelzijdig dat is.”

De expositie breekt een lans voor kwetsbare makers en groepen in de samenleving. Kunst door “outsider kunstenaars” wil helemaal niet per sé zeggen dat we zoeken naar makers met een chromosoom meer bijvoorbeeld. Outsider kunst wil ook zeggen: kunst van makers die aanzienlijk minder kansen op een serieus podium hebben. Wij vinden echt dat er wat moet veranderen in de serieuze podiumkunst. Daarom werken we zo breed: dan kunnen makers elkaar versterken.

De vernissage vindt plaats op vrijdag 23 september (aanvang om 16.00 uur). Graag aanmelden via info@casacasla.nl.
Andere dagen op afspraak: info@casacasla.nl

Geschreven door