Forza Almere afgedroogd door Robinhood

Forza Almere heeft in de zaterdag vierde klasse tegenstander Robinhood niet van zich af weten te schudden. De ploeg van trainer Sander Schoonderwoerd kwam deze middag niet aan scoren toe en dat deden de bezoekers wel. Het werd een forse nederlaag.

Snelle strafschop

Robinhood gingen voortvarend van start en na 14 minuten hadden ze al zes hoekschoppen gekregen waar niet uit werd gescoord. In de 16e minuut werd een speler van Robinhood neergelegd binnen het zestienmetergebied en werd de penalty feilloos benut : 0-1. Forza was niet echt bij machte het spel te maken en Robinhood deed dat wel. Het duurde dan ook niet lang voordat het 0-2 werd. Tien minuten later weer een corner en deze viel ongelukkig tussen de spelers en de Forza keeper in en werd uiteindelijk binnen gewerkt door Robinhood. En nog geen 2 minuten later een doorbraak door het midden en het was 0-4. Robinhood speelde prima, maar dat kwam vooral ook omdat bijna alle opdrachten bij Forza niet opgevolgd werden,en dat speelde de gasten behoorlijk in de kaart.

Omzettingen

Na de rust wat omzettingen bij Forza maar echt de tegenstander haar wil opleggen was er bij Forza niet bij.. Men kwam wel voor het doel van de gasten maar de zuiverheid was er deze middag niet. Toen halverwege de tweede helft de 0-5 viel in plaats van zelf tot scoren te komen, was het laatste beetje geloof weg en kon Robinhood simpel uitlopen naar 0-8. Door deze nederlaag zakt Forza aardig in de stand, maar alle teams verliezen in deze poule zoveel punten onderling, dat je met 2 overwinningen zo weer op de 3de plek kan staan.

Komende wedstrijd bij Nederhorst kan Forza proberen het verloren terrein te herstellen. Dit duel begint om 14.30 uur.