Orkater terug in Corrosia met muziektheatervoorstelling Oroonoko een schrijnend gevecht tegen het onontkoombare 

In deze 25ste Nieuwkomers productie presenteert het Amsterdamse muziektheatergezelschap Orkater: UMA.  
Op donderdag 3 november spelen ze de indrukwekkende voorstelling Oroonokoin Corrosia Theater, Expo & Film. Aanvang 20 uur

UMA maakt experimenteel muziektheater, waarin Surinaamse kawina, westerse 17e eeuwse hofmuziek en moderne elektronische beats moeiteloos in elkaar overvloeien.

Voor Oroonoko duikt UMA in het Europese koloniale verleden. Ze maakten een bewerking van de novelle Oroonoko, the Royal Slave van Aphra Behn, waarin de vraag centraal staat of je kunt ontsnappen aan het levensverhaal dat voor jou geschreven is? 

Oroonoko gaat over een jonge Ghanese prins die kampt met een bloedend hart. Zijn geliefde Imoinda is vermoord, tenminste dat denkt hij. List en bedrog zorgen ervoor dat de prins gevangen wordt genomen en wordt vastgeketend op een WIC schip, waar hij zijn onzekere toekomst als tot slaaf gemaakte, tegemoet treedt. Wat volgt is een onverwachte hereniging met zijn geliefde, onverwachte vriendschappen in het Surinaamse oerwoud en een opstand tegen het menselijk lot. 

Voormalig redactrice-nieuwslezeres Noraly Beyer bekeek samen met Joost Prinsen op Oerol Oroonoko en had mooie woorden voor de voorstelling. “Het is bijna sprookjesachtig” zei ze “maar dat verhaal is natuurlijk geen sprookje.” 

Kaarten koop je via www.corrosia.nl of aan de kassa van het theater vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling. 

Geschreven door