Restart A Heart Day 2022

Op zondag 16 oktober is het ‘Restart A Heart Day’. Op deze dag vraagt het Flevoziekenhuis aandacht voor het belang van reanimatie door omstanders. Omstanders zijn sneller ter plaatse dan de hulpdiensten. Door sneller te beginnen met reanimeren, kunnen meer levens gered worden. Leer reanimeren en red levens. U maakt het verschil! 

Reanimatiedemo’s op het Stadhuisplein tussen 12.00 en 17.00 uur 

De reanimatietrainers van het ziekenhuis geven samen met de medewerkers van de Ambulancedienst, Politie en Brandweer demo’s van een reanimatie. Op zondagmiddag 16 oktober is het reanimatieteam aanwezig het Stadhuisplein tussen 12.00 en 17.00 uur. U bent van harte welkom om te komen kijken. Natuurlijk kunt u ook vragen stellen. 

Waarom is reanimatie door omstanders zo belangrijk?

De eerste 6 minuten zijn cruciaal. Omstanders zijn vaak eerder aanwezig dan de ambulancedienst. In deze kostbare minuten kunnen omstanders helpen, vooral omdat 70% van de gevallen van een circulatiestilstand in en om het huis plaatsvinden. Leer daarom reanimeren en red levens. U maakt het verschil! We willen dat steeds meer mensen beseffen hoe belangrijk het is om te leren reanimeren en weten hoe een AED gebruikt wordt. 

WORD BURGERHULPVERLENER EN RED LEVENS 

Geschreven door