SC Buitenboys flink onderuit bij Victoria

In de zaterdag tweede klasse heeft SC Buitenboys niet voor een verrassing kunnen zorgen. Op bezoek bij het Hilversumse Victoria moest men een ruime nederlaag incasseren. De start was goed maar het vervolg veel minder.

Vanaf de aftrap

De beginfase van deze wedstrijd was voor Buitenboys dat al binnen tien seconden op een 0-1 voorsprong.  Dylan Coleman paste op Jemairo Laurence die scoorde voor de Almeerders. Hierna waren er nog drie grote kansen voor Buitenboys maar Veirano Slager had twee mogelijkhedenen Giovanni Kasanwirjo schoot op de paal. Hierna herpakte Victoria zich en scoorde de 1-1. Nog voor de rust werd het ook nog 2-1 en zag het er voor Buitenboys heel anders uit.

Onder druk

Na de rust kwam er steeds meer druk van de thuisclub en moest Buitenboys terug en kreeg Victoria diverse kansen waar ook de 3-1 uit gescoord werd en liepen de Almeerders weer achter de feiten aan. De dadendrang van de gastheren werd nog groter en werd Buitenboys behoorlijk overlopen en kon dan ook niet voorkomen dat de Hilversumse ploeg de score nog opvoerde naar 5-1.

Trainer Mark Steur liet weten dat de nederlaag wel wat geflatteerd was. “We hebben nu twee keer tegen een titelkandidaat gespeeld en daar konden we ons nog niet mee meten maar dat het deze competitie goed gaat komen ben ik wel van overtuigd “.

Komende wedstrijd speelt Buitenboys op eigen veld tegen FC Breukelen. De aanvang is dan om 14.30 uur.

Geschreven door