SC Buitenboys hersteld zich knap en wint met 0-2 bij Loosdrecht

In tweede klasse heeft SC Buitenboys weer een uitstekende prestatie geleverd.

Tegen het lastige sv Loosdrecht herstelde men zich goed van de vorige week ruim geleden nederlaag. Buitenboys was vastbesloten om bij Loosdrecht een herstel in te zetten. De ploeg van Mark Steur was gebrand om zichzelf te bewijzen zodat men goed mee kan in de tweede klasse. Er stond een team in het veld die voor elkaar wilde knokken. Loosdrecht had natuurlijk ook dik verloren vorige week dus de twee ploegen wilde natuurlijk niet verliezen. 

Controle over de wedstrijd

Buitenboys had vanaf het eerste fluitsignaal controle over dit duel en had dan ook het meeste balbezit.  Na een aantal gevaarlijke momenten van Giovanni Kasanwirjo en Jemairo Larence  was het Benadict Lacroes die Veirano Slager goed weg stuurde en deze omspeelde de keeper  en lag breed op Kasanwirjo die met twee verdedigers op de lijn de bal goed in de bovenhoek plaatste en Buitenboys hiermee op voorsprong zette: 0-1. Met deze stand brak ook de rust aan.

Knappe uithaal

Na rust eenzelfde spelbeeld waar Buitenboys verzuimde om verder afstand te nemen. Halverwege de tweede helft kwam Rowdy Moorman binnen de lijnen voor Veirano Slager. Met nog 15 minuten spelen verdubbelde Buitenboys de voorsprong en  schoot Dylan Coleman de bal knap in de linkerhoek van buiten het zestienmetergebied en leek het duel beslist: 0-2. Loosdrecht zette nog even alles op de aanval maar bij Buitenboys was men geconcentreerd en gaf men weinig meer weg.  Nog een paar spannende momenten  in de slotfase maar de Almeerders trokken de zege verdiend over de streep.

Volgende week tegen DESTO om vervolgens goed de winterstop in te gaan. Met winst tegen deze tegenstander houd Buitenboys aansluiting met de top 5 in deze afdeling.

Geschreven door