Studenten ROC van Flevoland in de prijzen tijdens Europese horeca vak wedstrijd

Student Vienna Marsman van MBO College Poort heeft afgelopen week goud gewonnen voor het onderdeel Barista tijdens de 35e editie van de AEHT (Association Européenne des ecoles d’Hôtellerie et de Tourisme).

Daarnaast behaalde zij zilver voor haar ‘Smoked signature drink’. Student Jamie Schaafsma behaalde in de wedstrijd Tourist Destination brons voor de presentatie van een plan voor duurzaam toerisme in het Italiaanse Senigallia. Het internationale toernooi voor mbo-studenten werd dit jaar gehouden in Italië en trekt scholen uit heel Europa.

Vijf horecastudenten van MBO College Poort en MBO College Almere deden afgelopen week mee aan Europese vakwedstrijden in het Italiaanse Senigallia aan de Adriatische kust. De studenten werden gekoppeld aan studenten van andere landen. Tijdens de wedstrijden werden de studenten beoordeeld door een internationale vakjury op hun vaardigheid en samenwerking.

Vienna Marsman volgt de opleiding Manager / Ondernemer Horeca en won de gouden medaille voor het onderdeel Barista. “Op school heb ik met docenten en een baristatrainer veel tijd gestoken in het verbeteren van mijn baristavaardigheden”, vertelt Vienna. “Ik kreeg zelfs een baristamachine mee naar huis om te oefenen. Zo kwam ik goed voorbereid aan de start van de competitie. Ik vond het ontzettend gaaf om mee te doen. En omdat ik gewonnen mag ik in de zomer een week lang bij de beste hotelschool van Italië meelopen.” Docent Robin Gehrels is trots: “Bij vakwedstrijden als deze zijn de vaardigheden in horecatechnieken van groot belang en alle studenten waren tot in de puntjes voorbereid. Voor de studenten is het een fantastische ervaring. Ze hebben veel geleerd, interessante contacten opgedaan en vooral een onvergetelijke week beleefd.”

Het studententeam van MBO College Almere en MBO College Poort bestond uit: Ricardo Kluft (Restaurant Service), Vienna Marsman (Barista), Jamie Schaafsma (Tourist Destination), Sacha Spoor (Front Office) en Sam Willems (Culinary Art). In totaal deden achthonderd deelnemers mee aan het toernooi.

Geschreven door