Woede om Domus: ‘Jullie drijven heel Almere Poort in de armen van de PVV’

Hoe nadrukkelijker donderdagavond, tijdens de Politieke Markt, duidelijk werd dat de gemeenteraad zou vasthouden aan de eerdere beslissing om in het Europakwartier een Domus-vestiging te realiseren, hoe bozer de bewoners op de publieke tribune werden. Voorzitter Esther Hagelaar dreigde zelfs even de vergadering te zullen schorsen. 

Door Marcel Beijer Almere DEZE WEEK

Het Domushuis zal worden bewoond door 36 mensen met ernstig psychiatrische problemen en verslavingen. Daar zijn omwonenden – zacht gezegd – niet blij mee. Ronduit boos zijn ze over de slechte manier waarop de gemeente hen bij het proces heeft betrokken. Vorige week bood wethouder Froukje de Jonge daar al haar excuses voor aan. Maar de bewoners willen dat daar consequenties tegenover staan en dat de gemeenteraad zich opnieuw uitspreekt.
De Jonge is dat niet van plan en zag dat verreweg de meeste partijen haar daarin steunden. De raad had in februari van dit jaar de locatie al bepaald, vanuit de gedachte dat spreiding van dit soort opvanghuizen gewenst is. Nu is nog veel opvang in het centrum van Stad geclusterd wat voor extra problemen zorgt.

Klik hier voor het hele artikel.

Geschreven door