Klimaatpakket voor wethouders Sprong en Luijendijk

Jesse Luijendijk en Alexander Sprong, de wethouders duurzaamheid en natuur, hebben van de Natuur en Milieufederatie Flevoland en haar samenwerkingspartners een klimaatpakket gekregen.

Met dit pakket nodigden zij de wethouders uit samen meer vaart te maken met klimaatadaptie, de energietransitie en biodiversiteit in Almere. De wethouders namen het pakket enthousiast in ontvangst en beaamden de noodzaak om te versnellen: “Dit laat zien dat de natuur- en milieubeweging verenigd is. Samen gaan we Almere groener en duurzamer maken”. 

Het pakket reikt drie concrete handvatten op het gebied van natuur, energie en circulaire economie om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Deze worden steeds zichtbaarder, ook in Almere. Actie is nodig om de omgeving klimaatrobuust te maken, de CO2-uitstoot te verlagen en de grondstof-voetafdruk te verkleinen. Het college wil hiermee aan de slag. 

Geschreven door