Almere, Eindhoven en Groningen kunnen diervriendelijke gemeente 2022 worden

Voor de vierde keer wordt dit jaar de diervriendelijke gemeente van het jaar benoemd. Na een stevige selectieprocedure waarin gesprekken zijn gevoerd met meerdere gemeenten en het dierenwelzijnsbeleid per gemeente onder de loep is genomen is de top 3 voor dit jaar in willekeurige volgorde: Almere, Eindhoven en Groningen.

Op 19 november wordt tijdens het Landelijk Congres Dierenhulpverlening van Stichting DierenLot de einduitslag bekend gemaakt. Een deskundige jury bestaande uit Piet Hellemans (TV persoonlijkheid en dierenarts), Peter Helmer (mede-oprichter Stichting DierenLot), Marko Ruis  (Universiteit Wageningen/Van Hall Larenstein en een van de initiatiefnemers van DierVizier) en juryvoorzitter Piet IJssels (oud burgemeester Gorinchem en voorzitter dierenasiel Gorinchem) bepaalt de uiteindelijke winnaar van deze verkiezing.

De diervriendelijke gemeente van het jaar is in het leven geroepen om zorg voor dierenwelzijn te belonen en als voorbeeld en mogelijke inspiratie voor andere gemeenten te dienen. Want er zijn gelukkig steeds meer gemeenten die dierenwelzijn belangrijk vinden en zorg voor dieren meenemen in beleid. Mede door deze verkiezing is het platform DierVizier ontstaan waar gemeenten kennis kunnen delen en elkaar kunnen vinden om te overleggen over diergerelateerde  issues. Eerdere winnaars van deze uitverkiezing zijn Leeuwarden. Amsterdam en Zwolle.

[audio_player id=29175]

Geschreven door