Fietsen bij bieb in Stad verwijderd

De gemeente gaat hard optreden tegen fietsen die naast de bibliotheek in Stad gezet worden. Op die plek worden voortaan alle rijwielen verwijderd.

De maatregel is bedoeld om de binnenstad netjes, toegankelijk en veilig te houden. Fietsers zijn welkom in de bewaakte fietsenstalling Stadhuispromenade naast de bibliotheek of de fietsenstalling Schrijverstraat, achter McDonalds. 

Ook op andere plaatsen worden fietsen verwijderd. Vooraf wordt een waarschuwingslabel aangebracht. Uiteindelijk worden deze fietsen verwijderd en opgeslagen in het fietsdepot Esplanade, tegenover de Kunstlinie. 

Station Almere Centrum heeft twee nieuwe fietsenstallingen: aan het Busplein en langs Landdrostdreef. Hier is plek voor ruim 3500 fietsen. Daarom gaat de tijdelijke buitenfietsenstalling voor de WTC-toren weg. 

Reizigers met OV-kaart parkeren hun fiets de eerste 24 uur gratis. De fietsenstalling Landdrostdreef gaat een kwartier voor vertrek van de eerste trein open en sluit een kwartier na aankomst van de laatste trein.

Vanaf november krijgen de bewaakte fietsenstallingen Hospitaaldreef, Stadhuispromenade en Schrijverstraat een nieuw toegangssysteem. Een fietspas of QR-code is nodig om een fiets hier te parkeren. Stallingen voorzien van dit nieuwe toegangssysteem zijn voortaan dag en nacht geopend. 

De drukbezochte fietsenstallingen aan de Hospitaaldreef, Stadhuispromenade en Schrijverstraat zijn voortaan op ieder moment van de dag en nacht te gebruiken. De stallingen zijn voorzien van camerabewaking waardoor er live wordt meegekeken in de fietsenstalling.

De fietspas of QR-code kan digitaal aangevraagd worden via het e-loket van Parkeerservice. De fietspas kost eenmalig € 5,00. Het is ook mogelijk om in plaats van een fietspas een gratis QR-code aan te vragen.

Geschreven door