Ruimere hal en breder winkelaanbod op gerenoveerd station Almere Centrum

De renovatie van station Almere Centrum en de stationsomgeving is afgerond. Het station heeft een flinke opfrisbeurt gekregen, waardoor het station een moderne uitstraling heeft gekregen.

Reizigers kunnen aangenaam verblijven in de lichte en ruime stationshal. Ook genieten reizigers weer van kunst en muziek op het station, door de terugkomst van de stationspiano en de bijzondere kunstzuil.  

Vandaag vierden NS, ProRail en de gemeente Almere de (her)opening van het station, met onder andere de onthulling van een grote foto waarop de entree van station Almere Centrum te zien is.  Stationsmanager Robert Yallop is trots op het resultaat: ‘’Door de renovatie is het station veel lichter en ruimtelijker geworden, wat door de reiziger als prettig wordt ervaren. De stationshal heeft een sfeervolle mozaïekvloer gekregen en reizigers kunnen tijdens het wachten plaatsnemen op de nieuw geplaatste bankjes. Ik ben blij dat wij samen met ProRail en de gemeente Almere de handen ineen hebben geslagen om het station en de stationsomgeving aan te pakken. Het resultaat mag er dan ook zijn!”

Reizigers die op de fiets naar het station komen, kunnen gebruik maken van twee overdekte fietsenstallingen. De moderne fietsenstallingen bieden samen plaats voor bijna 3500 fietsen. De eerste 24 uur is het stallen gratis.

Syrisch restaurant Roots

Het winkelaanbod op Almere Centrum is uitgebreid. Naast de vertrouwde vestigingen van Ako en Kiosk en de vernieuwde winkels van The Döner Company, Travelex en Backwerk, kunnen reizigers nu ook terecht bij AH to Go, Starbucks en het bijzondere restaurant ‘Syrian Roots’. De eigenaar van Roots, Rami Masi, kwam als Syrische vluchteling naar Nederland en merkte hoe lastig het was om in Nederland aan werk te komen. Hij begon daarom een eigen maaltijdservice. Nu vormt Rami met andere statushouders een team en gaat hij een fysieke locatie openen op station Almere Centrum. Het station is voor Rami een bijzondere plek: ‘’Als vluchteling kom je per trein aan in Nederland. Eenmaal uit de trein, zet je voor het eerst voet op Nederlandse bodem, op het station. Om die reden speelt het station voor mij een belangrijke rol en ben ik trots dat ik op deze speciale plek Syrian Roots mag openen.’’, aldus Rami.
De maaltijden zijn allemaal vegetarisch of veganistisch en zijn een goede weerspiegeling van de Syrische keuken.

Hogere beoordeling station Almere Centrum
Door de renovatie beoordelen reizigers statio

 

Geschreven door