Fietsen en scooters vanaf 21 maart verwijderd uit Metropolestraat

Vanaf 21 maart mogen er geen fietsen en scooters worden geparkeerd in de Metropolestraat. De fietsrekken bij de Delifrance en bij de Action bij de kruising worden verwijderd om veiliger te kunnen oversteken. Fietsen die er dan nog staan worden meegenomen naar het fietsdepot en scooterbezitters krijgen een boete. Momenteel staan er veel fietsen en scooters geparkeerd op de stoep. Hierdoor is er onvoldoende ruimte voor voetgangers, rolstoelbezitters en kinderwagens.

De fietsen die verwijderd gaan worden, krijgen in de week van 11 maart eerst een waarschuwingslabel. Staat de fiets er 10 dagen later nog? Dan wordt de fiets verwijderd. Parkeren kan gratis in een van de beveiligde fietsenstallingen in het centrum.

NS Fietsenstallingen

Met een OV-chippas parkeer je de eerste 24 uur gratis in de NS fietsenstalling aan het Busplein of de Landdrostdreef. Als je geen OV-chipkaart hebt, krijg je een gratis leenpas bij de beheerder van de stalling Landdrostdreef. Deze leenpas lever je weer in bij de beheerder als je de stalling met je fiets verlaat. In de NS fietsenstalling is plek voor ruim 3400 fietsen.

Scooters

Scooters kunnen geparkeerd worden in de scootervakken die verspreid zijn in het centrum. Rondom het station zijn scootervakken op het P.J. Oudplein bij de WTC-toren en bij de ingang van de fietsenstalling Landdrostdreef.

Alle fout geparkeerde scooters krijgen in de week van 11 maart ook eerst een waarschuwingslabel. Scooterbezitters krijgen na 21 maart op basis van kenteken een boete naar het huisadres gestuurd.

Fietsdepot

Verwijderde fietsen worden opgeslagen in het fietsdepot Esplanade, tegenover de schouwburg. Fietsen staan hier 13 weken opgeslagen. Op de website verlorenofgevonden.nl kun je zien of de fiets in het fietsdepot is terechtgekomen. Je kunt je fiets ophalen tegen betaling van €25 en op vertoon van een identiteitsbewijs en de fietssleutel. Het fietsdepot is op dins-, donder-, en vrijdag open van 10.00-12.30 uur en 13.00-17.00 uur. Kijk voor meer informatie op almere.nl/parkeren/fietser

(Foto: Richard Terborg)

Geschreven door