SC Buitenboys stunt in derby tegen Waterwijk: 1-2.

In de zaterdag tweede klasse B heeft Buitenboys de derby tegen Waterwijk in hun voordeel weten te beslissen. De eindstand van 1-2 was bij de rust al bereikt. Door deze winst gaat Buitenboys de stadgenoot op de ranglijst voorbij.

De beginfase van deze wedstrijd was duidelijk voor Waterwijk maar de mogelijkheden  werden maar mee een treffer beloond. Buitenboys had ook een aardige kans in deze periode maar de inzet van Giovanni Kasanwirjo werd goed verwerkt door Waterwijk-goalie Gianni Hermans. In minuut 9 was het raak voor Waterwijk toen een aanval over links goed werd ingekopt door Lesley Vlieger:1-0. Nu waren de partijen aardig aan elkaar gewaagd maar in de 25e minuut wist Buitenboys toch de gelijkmaker te produceren, Kasanwirjo ronde op het goede moment af: 1-1.

Rode kaart.

Waterwijk kwam hierna goed terug en kreeg in de 28e minuut een vrije schop op de zestien meterlijn toen Pourchez werd gevloerd, de thuisclub wist hier geen voordeel uit te halen en dat deed Buitenboys even later wel en nam door Jemairo Laurence de leiding:1-2. Waterwijk kreeg vlak hierna nog een tegenvaller te verwerken toen Jerold Promes een Buitenboys-speler haakte en met rood kon vertrekken tot grote ontsteltenis van alles wat Waterwijk was. Arbiter Beekman was resoluut en moest Waterwijk met 10 man verder. In de 1-2 stand veranderde voor de rust niets meer.

Geen zuiverheid.

Na de rust was de verwachting dat de thuisclub er voluit voor zou gaan maar de gasten lieten maar weinig toe en had Waterwijk met een man minder de grootste moeite om hier verandering in aan te brengen.Kansen waren er wel maar de zuiverheid niet en kon Buitenboys stand houden. De druk bleef op het Buitenboys doel maar Waterwijk kon niet echt een vuist meer maken en moest deze middag een pijnlijke nederlaag incasseren tegen een collectief hard werkend Buitenboys.

Door deze winst staat Buitenboys er op de ranglijst iets beter voor dan Waterwijk. Komende wedstrijd krijgt Waterwijk Geinoord op bezoek en Buitenboys krijg bezoek van Maarssen.