Asielzoekers blijven langer in oude brandweerkazerne aan de Markerkant

De tijdelijke opvang van asielzoekers in de oude brandweerkazerne in Almere blijft een jaar langer open, tot 1 januari 2024. De opvangperiode was eerder al met drie maanden verlengt.

Een woordvoerder van de gemeente heeft dat bekend gemaakt. Eind juni werd de opvang tijdelijk geopend vanwege de problematiek bij het aanmeldcentrum in Ter Apel te verlichten.

Tijdens de vreemdelinge crisis was de oude garage net vrijgekomen in verband met de verhuizing van het korps naar de Nieuwe garage in Poort. Dat was bedoelt voor drie maanden. Door het langduriger gebruik van de locatie zijn de noodzakelijke voorzieningen uitgebreid, zo is er nu ook taalonderwijs voor de kinderen.

Almere heeft op verschillende locaties noodopvang gerealiseerd, zoals onder meer aan de Louis Armstrongweg, Schippersgarage, Best Westernhotel, nabij het sportcentrum in Poort en de COA locatie is uitgebreid in Stad. Op diverse plekken wordt gebouwd aan tijdelijke bouw voor langdurige opvang, zoals in de Indische buurt in Buiten.

Geschreven door