Inclusie is niet alleen zorgen dat mensen met een beperking gebouwen inkomen.

Het Nieuws uit Almere

Ook binnen Almere wordt veel aandacht besteed aan inclusie. Zo is er een speciale werkgroep opgericht waar zelfs een van onze vrijwilligers deel van uitmaakt Vincent Neef.

Binnen de omroep geven wij al een hele tijd aandacht voor inclusie van mensen met een gezichtsbeperking of die analfabeet zijn. Dat zijn er heel veel in Nederland, helemaal als je spreekt van onze nieuwkomers die de Nederlands taal in geschrift niet beheersen, luisteren lukt vaak met handen en voeten.

Daarom hebben wij de mogelijkheid om het nieuws makkelijk te beluisteren. Je gaat naar de module gesproken nieuws, klik op de groene startknop van de player en het gehele bestand zal automatisch aflopen. Ook makkelijk als u aan het rijden bent, makkelijk luisteren.

Maar onze berichten worden sinds enkele weken ook gebruikt voor taal onderwijs aan onze nieuwe Nederlanders. Door de redactie worden berichten geschreven die u oa leest bij de nieuws feet op de home pagina. Binnen enkele uren spreek een stemacteur het bericht in en wordt het geplaatst onder het artikel. Men heeft dus dan zo de geschreven als ook de gesproken tekst.

Sinds deze week verzorgen de journalisten van Almere DEZE WEEK, de heren Mienstra en Beijer ook gesproken columns in. Ja die vindt u ook bij ons op de home page. Onder hun berichten staat een player, hier zullen al hun audio columns in worden afgespeeld. Gewoon opdat men ook deze doel groepen willen bereiken. Wij zullen tevens hun laatste column toevoegen aan de gemist player.

Bezoekt u eens een bericht van hen, we hebben er twee hier voor u bijgevoegd.

Marcel BeijerRobert Mienstra

[audio_player id=30387]

Geschreven door