Zonnepark op voormalige stortlocatie Braambergen

Op de voormalige stortlocatie Braambergen langs de N305 in Almere hebben HVC en Afvalzorg een zonnepark gebouwd.

De bijna 26.000 zonnepanelen wekken genoeg duurzame energie op om 5.300 huishoudens van elektriciteit te voorzien.

Mountainbiken, wijn en zonnepanelen

In maart 2008 sloot Afvalzorg de locatie al voor het storten van afval. De overige afvalverwerkingsactiviteiten stopten in 2021. Er is een uniek heuvellandschap ontstaan in het vlakke Flevoland. Samen met de gemeente Almere en Staatsbosbeheer werkt Afvalzorg aan een definitieve eindbestemming van de locatie om het daarna weer open te stellen voor de Almeerders.

Er zijn ambitieuze plannen voor nieuwe natuur, recreatie en sportfaciliteiten in combinatie met duurzame energie. Op dit moment worden delen van het terrein al gebruikt voor een mountainbike-parcours en een wijngaard. Het zonnepark wordt zo goed mogelijk ingepast in het landschap, zodat de omgeving aantrekkelijk en geschikt blijft voor recreatie. Een mooi voorbeeld van meervoudig ruimtegebruik.

Profiteer mee van de zon

Bewoners van Almere en Flevoland kunnen meeprofiteren van de opbrengsten van het zonnepark. Via obligaties kunnen zij investeren in het project, tegen 5% rente. Inwoners van Almere krijgen hierbij voorrang. Kijk voor meer informatie en om je in te schrijven op: https://www.zonbraambergen.nl

Geschreven door