‘BKR-registratie korter na opheffen schulden’

Almeerders die met succes hun schulden hebben aangepakt, zouden eerder verlost moeten worden van het stempel dat een BKR-registratie geeft. Raadslid Hassan Buyatui van Denk wil dat inwoners na schuldhulpverlening niet lang worden achtervolgd door die registratie.

Hij stelt voor dat Almere de lijn van de vier grote steden volgt. Zij besloten al dat wie een traject voor schuldhulp heeft afgesloten eerder bij het Bureau Krediet Registratie uit de boeken moet verdwijnen. Nu geldt nog een termijn van vijf jaar.

Buyatui vindt dat Almeerders die hun schulden hebben vereffend niet langer dan zes maanden bij het BKR genoteerd moet staan. Pas dan kunnen mensen leningen of een hypotheek afsluiten en aan hun toekomst werken. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht vinden dat banken en andere organisaties ten onrechte te veel waarde hechten aan de BKR-registratie.

In schriftelijke vragen oppert Denk dat Almere de lijn van de vier steden volgt.

Geschreven door