Daley Blind doorstaat medische keuring bij Bayern München

Daley Blind is officieel gepresenteerd als nieuwste aanwinst van Bayern München. De oud-Ajacied doorstond de medische keuring in Beieren en tekende een contract tot het einde van het seizoen. Bayern heeft een optie om de verbintenis te verlengen.

De 32-jarige linksback raakte bij Ajax in onmin met trainer Alfred Schreuder. Na een redelijk WK besloot hij zijn contract te ontbinden en dacht hij bij FC Antwerp te gaan tekenen. Toen kwam opeens Bayern aankloppen en was het allemaal snel geregeld.

Blind vindt honger naar titels bij Bayern

“Ik kan niet wachten om hier te spelen. Een club als Bayern gaat atlijd voor elke prijs en de honger naar titels bij deze club was doorslaggevend voor mijn beslissing. Ik hoop mijn ervaring te gebruiken om het team vooruit te helpen”, zegt Blind op de clubwebsite.

Ervaring en leiderschap

Technisch directeur Hasan Salihamidzic is ook erg blij met de komst van Blind. Hij noemt de Nederlander een “flexibele verdediger”. “Hij heeft heel veel internationale ervaring en leiderschapskwaliteiten. Ik weet zeker dat hij ons vooruit gaat helpen.”

Geschreven door